Om mig, Marie Bolk, ett berättande häst-CV

Hästar har varit mitt liv så länge jag kan minnas.

Som ung fick jag aldrig den där intensivt önskade egna hästen, men oavsett var jag befann mig så letade jag alltid efter hästar att rida, köra, borsta gosa med.

Och fanns ingen riktig häst till hands så fick jag ta en fiktiv eller helt enkelt vara häst själv....

Jag sprang på travbanan i Årjäng och red på ridskolan Brätte i Vänersborg. På den tiden var det hoppning som gällde och jag tävlade även endel upp till LA som det hette då, på lektionshäst.

 Den stora drömmen om att få en egen häst uppfylldes dock inte förrän jag var runt 20år. Då köpte jag fantastiskt fullblodssto, High Stock xx, som stannade kvar hos mig tills hon blev 30år. Hon var otroligt nog pigg och sprudlande och fullt ridbar in till sin sista dag. 
 

År 2003 gick ytterligare en barndomsdröm i uppfyllelse då jag och min man, Anders gick och köpte gården här i Långebo. 

Jag skaffade ytterligare en häst, Sixpack och vi blev med både hund, katter och hönor. Har sedan dess bedrivit inackorderingsverksamhet för häst och mindre jord och skogsbruk på de 65 hektaren. 

kurser och clinics.


 

               Integrerad Ridkonst

 

Jag har alltid försökt att suga i mig all kunskap som har kommit i min väg och ridit för olika tränare som alla bidragit till nya insikter. 

 Detta sökande gjorde att jag mötte Christina Drangel och kände att hennes sätt att bemöta olika ekipage och förmedla kunskap passade mitt eget tankesätt. Så jag beslöt att gå hennes utbildning (som då sträckte sig över 2,5år), Integrerad Ridkonst.


Att gå den utbildningen var inte bara en kunskapsinvestering i sättet att utbilda hästar och människor, utan gav mig även en personlig utveckling som varit helt ovärderlig!


 
 


Jag strävar hela tiden efter att utvecklas som ryttare och instruktör och jag har även ridit för bla Marc de Broissia, Karin Blignault, Bent Branderup, Birgitta Järnåker mfl och låtit mig inspireras av mångt fler ryttare som exvis Ingrid Klimke, Anja Beran, Nuno Oliveira ja inspirations listan kan göras lång! 

 De sista åren har jag även ,pga av sjukdom, funnit ut att kan man inte kuska runt med pållarna till olika träningar, så kan man hitta oändligt med kunskap på nätet.

 Detta desperata sökande efter mer kunskap har medfört att jag köpt och deltagit i flertalet on-line kurser för Thomas och Shana Ritter http://www.artisticdressage.com 
 

2011 började jag att arbeta som instruktör på en ridskola som intriktat sig på P.R.E-hästar. Där arbetade jag med har fasta grupper, privatlektioner och kurser fram tills 30 November 2016 då jag valde att satsa mer på min egen verksamhet. I mån av tid, har jag dock fortfarande möjlighet att vikariera på ridskolor i närområdet efter önskemål! 

 
 
 

Har under åren skaffat mig stor erfarenhet av olika sorters hästar och undervisar Dig oavsett vilken häst Du sitter på.Då jag har haft mycket funderingar kring inlärning och hur jag själv vill lära ut för att kunna ge det både ryttare och häst behöver, utefter deras egna förutsättningar, så beslöt jag att jag även skulle kunna erbjuda lektioner och hålla kurser på mina egna hästar.  


 

Mitt eget val att grunda min egen verksamhet på just Kallblodiga Travhästar, är dess enorma vilja att vara till lags. De är vänliga men känsliga, ger omedelbar feedback till ryttaren och har oerhört lätt för att samla sig, samtidigt som de kan av naturliga själ, kan uppbringa rejäl skjutkraft. 

Mer nyfiken på kallblodstravare? Kika gärna in på Travklubben Sleipner sida.  

Väl mött! Varma Hälsningar Marie