Hjärtligt Välkommen till Långebo !

 

                                  Hej! Vad roligt att just Du hittat hit!


Här finner Du, i rofylld miljö, en personlig och ekipageorienterad undervisning där Du kan erhålla kunskap i en mängd av olika sätt att utbilda både Dig själv och hästen på. 

Du kan boka enskilda privatlektionerkurser och föreläsningar här på gården alternativt i Din egen hemmiljö.

Du är välkommen hit, oavsett vilken disciplin i hästvärlden Du utövar, eller på vilken utbildnings nivå Du befinner Dig.  :D

 


 

Helhetstänk för Dig och hästen

Förutom ridundervisning får Du här flera verktyg till att kunna träna Dig själv och i slutändan häst på ett varierat sätt. Detta ger Dig som elev en bredare kunskap och djupare förståelse för hästen som individ och hur vi motiverar hästen till att arbeta med oss, så att vi kan gymnastisera den så att den får större förutsättningar för att bli hållbar i längden!

Här erbjuds Du en mycket bred variation av lektioner såsom ridning, arbete vid hand, olika longerings tekniker, TTeam/TTouch, långtygling, tömkörning, körning och även teoretiska lektioner/föreläsningar och kroppskännedomsövningar.

 
 

Jag som driver hästverksamheten och undervisningen heter Marie Bolk , läs mer om mig här.

 
 

Hästarna på gården går på lösdrift året om, men de har alla även en box i stallet vid behov. Att tillgodose hästarnas individuella behov är viktigt för mig och jag anlitar således duktiga yrkesmän/kvinnor i form av hovslagare, veterinärer och equiterapeuter mfl  som jag anser ge hästarna de bästa förutsättningarna för arbete!

  

KALLBLODSTRAVAREOm Du bokar lektion här på gården får Du även stifta närmare bekantskap med  Kallblodstravaren,

en allsidig ras som jag valt till min verksamhet då jag tycker att de ger så mycket till eleven.

 De är vänliga men känsliga, ger omedelbar feedback till ryttaren och har lätt för att samla sig, samtidigt som de kan av naturliga själ, då de är avlade för att trava fort, kan uppbringa rejäl skjutkraft. 

Här  kan Du läsa mer om lektionshästarna !
UPPSUTTEN INSTRUKTÖRDu kan även boka lektion där instruktören rider/arbetar en häst samtidigt som Du rider/arbetar med Din häst.

Detta ger en ny dimension till förståelse, då vi tillsammans kan arbeta mer med det visuella i inlärningsprocessen.


KÖRLEKTIONERDu kanske är ryttare men aldrig suttit bakom en häst? 

Här kan Du göra det!   

Boka grundläggande körlektioner bakom snälla och trygga hästar.

PRESENTKORT!

Du kan köpa presentkort utefter priserna som visas här på hemsidan.

Om Du vill ha presentkort på lektion/er så går det antingen att specificera vad lektionen ska innehålla, ex vis ridning,körning,arbete vid hand osv, eller ett helt öppet presentkort där mottagaren bestämmer själv vad den vill göra på sin lektion.

Gäller även teorilektioner och kurser!