HÄSTARNA PÅ LÅNGEBO GÅRDLille Buster med Norheim Eldar i bakgrunden. (Foto: Marie Bolk)

KAPTEN SCOTT

Kapten Scott 

f. 2009 

e.Tangen Scott u.Thuli Silje ue.Schuvar

Kapten Scott kom hit den 11 februari 2019 från Koppom,Värmland. Han är en riktig snäll och vänlig charmör. Han är Norheim Eldars nya vän. I dagsläget håller vi på att lära känna varandra och det jag funnit ut såhär långt att han både är och framför allt kommer bli en fantastik ridhäst. Han gör skänkelvikning och skolorna i skritt och trav, slutorna behöver dock poleras i trav. Kaptenen har även en mycket trevlig galopp som jag så smått börjat jobba med uppsuttet.  Skall bli så spännande att följa denna herrns utveckling!

 

NORHEIM ELDAR

Norheim Eldar(NO) 

f.2002 

e.Elding u.Norheim Stöva ue. Alm SvartenNorheim Eldar är en mycket mjuk och vänlig kille som är väldigt gosig. Han är enormt uppskattad av elever för sin stora trygghet och vänlighet. Eldar är dock en mycket känslig kille som gör exakt det Du ber om, på både gott och  "ont".

Med ont menas här inget illa, utan exempelvis, sitter Du lite snett så går Eldar snett. Det fantastiska är att Eldar ger Dig som elev en omedelbar feedback på din sits och hjälpgivning. Han är hästen som lär Dig att rida med små hjälper och lär Dig förmågan att visualisera.

 Han gör skänkelvikning och alla skolor i skritt och trav. Fortfarande något stark(dvs han är fortfarande fysiskt svag där, och svarar med att bli stark för den som rider) i galoppen, men med lite mer styrka så kommer han snart att kunna leverera en mycket trevlig galopp, även för eleven, då han har en bra grundgalopp!  

Eldar är Lille Busters vän och har innan han kom till mig 2016, varit i travträning större delen av sitt liv och startat ett antal gånger. Han hade stor potential, men det fungerade inte på tävling. Parallellt med sin travträning, har han även varit ridtränad.

KAISA KRIVIKK

Kaisa Krivikk f.2010 e.Järvsöviking  u. Vika Docka  ue. Slogum Brage 

Kaisa Krivikk är sto som älskar människor och uppmärksamhet och detta är egenskaper som visat sig att hon stormtrivs med att gå lektion. Hon är lugn och vänlig men tackar absolut inte nej till fart och fläkt heller om man hellre vill ha det.

Kaisa ger en fantastiskt ridkänsla!

Gör skänkelvikning och alla skolor i skritt och trav. Fattar galopp från halt. Ej skolor i galopp än.
Påbörjat tramp(piaff) och har även visat stor talang för passage, men den karamellen får man suga på om några år!
Gör spansk skritt.

Kaisa Krivikk har varit i travträning och gått premielopp som 2åring, men ej startad för övrigt. Kom till mig 2014.Kaisa Krivikk och Lundheims Maja 

LUNDHEIMS MAJA

Lundheims Maja(NO)

 f.2001 

e.Ara Svarten u. Granum Stierna ue.Rappfot


Lundheims Maja är ett litet snällt charmtroll som under åren gått från att vara het som en spis med koncentrationsproblem och mycket egna tankar om allt, till att absolut inte göra mer än det man ber om med fullt fokus. Maja kan en radda med små trick och hon är stallets pratkvarn. Oerhört snäll och vänlig och vill alltid göra sitt bästa. Hon har en fenomenal förmåga att anpassa sig till elevers ridkunnande och är en fantastisk nybörjare häst. Största nackdelen är hennes mankhöjd som är ringa 146cm. Det är dock inget som märks vid ridning. Hon känns stoooor!
Är dock extra restriktiv av naturliga skäl, med tanke på hennes höjd, med storlek på ryttare på henne.

 
Hon är den av mina hästar som jag kommit längst med utbildningen på, så på henne kan man få uppleva både det ena och det andra!

Hon gör skänkelvikning och all skolor i alla gångarter. Förvänd galopp, piaff och passage och spansk skritt. Då hon varit lite flack och "traloppig" i galoppen så har dock galoppombyten inte blivit befästa än. 

Lundheims Maja har varit i travträning men ej startad. Hon kom till mig den 2mars 2008.                                  ***IN MEMORIAN***

                       -förevigt saknade, förevigt älskade...

Sixpack

SIXPACK hingst 

född 20April1990 d.14December2015  

e.Pecka J:r  u.Chris Pride ue: Peridot Pride

Varmblodig TravhästHigh Stock xx

High Stock xx sto 

f.29mars1978 d.26Februari2008 

e.High Line   u.Funabashi   ue. Venture VII

Engelsk FullblodArt Land Fari

Art Land Fari (NO)  valack  

f. 6juni2008 d.22April2016  

e.Moe Odin u. Mörtvedt Jerkila ue.Jerker

Kallblodstravare 

Från vänster Lille Buster och Art Land Fari (Foto: Majken Amundsen)

LILLE BUSTER

Lille Buster(NO) 

född 2011 

 e. H.G Balder u. Høyby Rutta ue. Høyby Kongen.


                                      Mitt älskade lyckopiller Lille Buster lämnad mig i en tragisk olycka den 9e Januari 2019. Varför....


Lille Buster kom hit till gården från vårt grannland Norge tillsammans med sin vän Art Land Fari


Lille Buster är en häst med stort vänligt hjärta och är en påhittig natur, ett riktigt glädjepiller. Han har gått sporadiskt med lektioner men det har nu börjat utökas i antal.

 Lille Busters utbildning har gått varsamt fram, då han varit sent utvecklad både fysiskt och mentalt, men nu börjar alla bitar falla på plats för denna överambitiösa kille och han gör skänkelvikning och alla skolor i skritt och trav och galopparbetet uppsuttet på ridbana är påbörjat. Ett stort fokus i Lille Busters utbildning har varit att han skall orka koncentrera sig längre stunder, vilket han nu inte har några som helst problem med.


Lille Buster har ej startat, men varit tränad för trav och monte´. 
INACKORDERAT

Här finner Du bilder på ett axplock av alla härliga inackorderade hästar genom åren. 

För närvarande bedrivs ingen inackorderingsverksamhet på gården.

prev next
  • Pacallo
  • Bowling Dream
  • Niclas Svansjö