FÖRELÄSNINGAR /CLINICS

 

Att rida,köra och att umgås med hästar i stort bygger mycket på känsla men det är onekligen ovärderligt att få sig endel teori till livs! 

Söka djupare kunskap...det kan man ju faktiskt göra livet ut!
TEORI/FÖRELÄSNING

Du kanske har funderingar kring något och vill boka en teorilektion i samband med din ridlektion, alternativt om ni är några fler som samlas för att ha trevligt och samtidigt vill ha er teori till livs.

Ämne för teori/föreläsning enligt önskemål

Pris gäller enbart i samband med din redan bokade lektion.

30min 250kr 

60min 400kr

Pris på föreläsning i grupp, ring för offert.

 Resekostnad tillkommer med 30kr/milen.


TEORIKVÄLLAR 2019 I LÅNGEBO!


När: Tisdagar, se datum nedan, mellan kl 1800 till kl 2000

Pris:  265kr per gång/pp


Kvällsfika och visst kursmaterial ingår! Ta med anteckningsblock och penna.


2019


Tis 24 September        Skolorna och skänkelvikning

Vi går igenom varför man arbetar med skänkelvikning, öppna och sluta och dess förvända varianter, hur de ser ut och hur vi gör för att utföra dem. Vi kikar därmed även på böjning, ställning och kontraställning och hur vi kan tänka för att hjälpa hästen att förstå vad vi vill att den skall utföra.


Tis 8 Oktober    Hästens exteriör och rörelser

Vi tittar på hästens kroppsdelar, vad de heter och hur eventuella avvikelser ser ut och hur vi visiterar hästen. Vi kikar på rörelse och hur man kan lära sig att se och känna ojämnheter i detta. Vi pratar även lite om hästens naturliga oliksidighet och hur den kan yttra sig och hur vi kan tänka i arbetet med hästen hur vi kan hjälpa den att finna mer liksidighet.


Tis 22 Oktober       Arbete vid hand, långtygling, tömkörning, longering

Vi går rent teoretiskt igenom varför man arbetar hästen från marken och hur man själv positionerar sig och vilken utrustning man behöver. Vi kikar på lite bilder/film för att få förståelse för hur man kan använda sig utav det och hur man kan göra på olika vis.


Tis 5 November         Utbildningsskalan

Vad betyder begreppen Takt  Kontakt Lösgjordhet Rakriktning Schvung Samling och hur arbetar man med dem ? Och varför kan det vara bra att ha insikt i utbildningsskalan? Här reder vi ut begreppen. 


Tis 19 November         Kroppskännedom och hjälper

Här kommer vi att arbeta med vår egen kroppskännedom och därmed öka koordinationen. Detta gör i sin tur att man får lättare att förmedla till hästen vad vi vill att den ska utföra. Vi går även igen hur man kan använda sina hjälper på olika sätt!


Tis 3 December      Ttouch och stretching

Ttouch är en taktil massage som har många olika syften. Bla annat främjar det lugn och ökar kroppsmedvetenheten hos hästen och även hos Dig som utför den. Vi kikar även på rörelser och stretching som fokuserar utöka hästens rörelseomfång och smidighet.
CLINICS

LÖRDAG 18 MAJ 2019      FÖRELÄSNING/CLINIC på Långebogård
                             Föreläsning och visning av gårdens hästar i olika former av arbete.
                              4 tim fördelat på 1,5 x 1 ,5tim med 1tim min paus med teori/frågestund under enklare lunch. 

                            Kaffe/the/kaka 

                            kl1100-kl1500   

                            Pris 350kr per person  

                             Anmälan via sms/telefon 0733-707772                  
Betalning/bokning av plats på teorikurs/clinic

Du betalar via SWISH 123 67 489 eller Bg. 5909-1207 och din plats på kurs är säkrad när inbetalning gjorts. Du får då en bokningsbekräftelse via sms/mail.

Anmälan är bindande, har Du inte möjlighet att komma själv, så är det fritt fram att skicka en ersättare. Återbetalning av kursavgift enbart vid uppvisande av läkarintyg.